marți, 13 martie 2012

Salată a la rousse de post

Ingrediente:
Doi cartofi mari
Doi morcovi
Un pătrunjel
Un păstârnac
Un sfert de ţelină
Un praz
O cutie de mazăre
Trei castraveţi muraţi
Doi gogoşari marinaţi
Un pachet de pufuleţi standard (80g.)
150 ml. ulei
Condimente: sare, piper, nucuşoară rasă.

Mod de preparare:
Fierbeţi toate legumele rădăcinoase peliate, inclusiv cartofii, scurgeţile şi tăiaţi-le încă fierbinţi în cubuleţe.
Adăugaţi mazărea, prazul rondele, castraveţii tăiaţi mărunt şi gogoşarii feliaţi.
Pufuleţii umectaţi cu 100 ml. de apă rece, se dau prin blender la turaţia cea mai mică. Adăugaţi prin picurare ulei ca l o maioneză obişnuită.
Amestecaţi legumele cu maioneza şi condimentele, daţi o oră la rece, serviţi drept aperitiv, cu garnitură de sfeclă roşie ori salată de păpădie, creson, rucola.

Notă: adăugând carne de vită, ori pasăre fiartă obţineţi o mâncare şi mai consistentă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu