marți, 30 noiembrie 2010

Ciorbă de peşte ca la Caraorman

Ingrediente:
Caras mărunt şi plevuşcă- 1 kg.
Crap, ştiucă, lin, avat -3kg.
Ceapă 500g.
Morcovi şi albitură 500g.
Bulion 500ml.
Ţelină şi pătrunjel verde- două legături
Mirodenii: sare, piper, dafin, boia iute, un baton de scorţişoară.

Operaţii pregătitoare:
Legumele se curăţă se spală sub jet de apă rece se taie rondele.
Peştele se curăţă se eviscerează se spală scurt sub jet de apă rece.
Crapul, ştiuca, linul, avatul, se taie în bucăţi mai mari.
Verdeţurile se toacă mărunt.

Tehnologie:
Carasul şi plevuşca se pun la fiert cu 3 litri de apă şi o lingură de sare.
Când se desprinde carnea peştilor de pe oase, zeama se strecoară prin sita fina.
Se pune zeama la fiert cu toate legumele adăugând încă 2 litri de apă.
Se adaugă bucăţile de peşte şi mirodeniile. Se toarnă bulionul.
La final se scoate peştele pe un platou iar zeama se drege cu oţet de mere sau cu zeamă de corcoduşe. Se presară cu verdeţuri.

Notă: În zeamă se mai pot fierbe cartofi cubuleţe şi făşii de vinete. La sfârşit se poate drege cu smântână.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu