marți, 30 noiembrie 2010

Crap a la Portofino

Ingrediente:
Un crap mare (2,5-3,5 kg.)
Ceapă- 200g,
Ţelină rădăcină- 100g.
Ţelină verde
Pătrunjel verde
Roşii -300g.
Vin roşu -100ml.
Smântână -100ml.
Făină pentru pudrat peştele
Mirodenii: sare, piper , capere. 

Operaţii pregătitoare:
Crapul se curăţă de solzi, se eviscerează se spală scurt sub jet de apă rece, se scot fileurile, se taie în porţii de 200-250g.
Ceapa se curăţă, se taie julien.
Roşiile se despieliţează se curăţă de seminţe, se taie felii.
Ţelina rădăcină, se rade pe răzătoarea fină.
Ţelina verde şi pătrunjelul se toacă mărunt.
Caperele se zdrobesc cu sucitorul de tăiţei.

Tehnologie:
Bucăţile de fileu se sărează, piperează, se pudrează cu făină albă.
Se prăjesc foarte scurt în ulei sau unt.
Aşează peştele într-un vas de poşat, se toarnă vinul, se adaugă caperele, ţelina, ceapa şi roşiile. Se dă crapul la cuptor pentru o jumătate de ceas.
Se scot bucăţile de peşte pe un platou, alături de cartof natur. Sosul din tavă se reduce la soteuză, se îngroaşă cu smântână şi se toarnă peste crap. Se presară cu verdeaţa tocată. Poate fi servit şi rece ca antreu, stropit cu zeamă de lămâie şi ghimbir ras.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu