cafeform plus

miercuri, 1 decembrie 2010

ŞALAU GRATINAT

Ingrediente:
(pentru 1 porţie)
Fieu de şalău -120g.
Caşcaval 30g.
Sos alb- 30g.
Făină albă pentru pudrat fileul.
Mirodenii: sare, piper, lămâie.

Operaţii pregătitoare:
Fileul de şalău se spală, se tamponează cu un şervet uscat.
Caşcavalul se rade pe răzătoarea cu ochiuri mici.
Sosul alb se prepară din rântaş de făină albă cu unt, extract de peşte, gălbenuş de ou.
Lămâia se taie în felii.

Tehnologie:
Fileul se sărează, se piperează se pudrează cu făină.
Se prăjeşte pe trei sferturi în unt.
Se aşează fileul pe o tavă, se napează cu sos alb, se presară caşcavalul ras.
Se dă la cuptor până sosul şi caşcavalul se gratinează.
Pe o farfurie se aşează un pat de lămâi feliate, deasupra bucata de peşte gratinat. Se mai stropeşte cu sos de lămâie şi pătrunjel tocat.
Drept garnitură, cartofi natur, legume sotate sau cremă de legume.

Notă: În acelaşi fel se poate prepara orice peşte cu carnea albă şi conţinut mic de grăsimi
se

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu