vineri, 10 decembrie 2010

Unt în 3 culori

Ingrediente:
Unt -450g.
Pătrunjel verde -1 legătură
Boia de ardei -o linguriţă cu vârf
Lamâie -1 buc.
Usturoi -o căpăţână mare
Piper măcinat -un sfert de linguriţă
Sare -o lingură cu vârf

Operaţii pregătitoare:
Untul se freacă cu lingura de lemn pentru a elimina toată apa.
Pătrunjelul verde se toacă extrafin.
Usturoiul se pasează pentru a deveni pastă.
Lămâia se stoarce şi se strecoară sucul ei.

Tehnologie:
Untul se împarte în trei părţi egale şi se prepară separat în amestec după cum urmează:
1. Unt, suc de lămâie, sare, piper
2. Unt, usturoi, sare
3. Unt, boia de ardei, sare, piper

Cele trei sorturi de unt se pun la întărit la rece, apoi fiecare se modelează în formă de baghetă cilindrică cu diametrul de 1,5 cm.
Pe o folie de aluminiu umezită, se aşeară  cele trei baghete de unt suprapuse şi puţin răsucite între ele precum acadelele de zahăr candel. Se rulează cu ajutorul foliei în formă de cilindru şi se dă la rece.
În momentul servirii se taie din acest cilidru rondele de 1 centimetru grosime.
Aceste rondele de unt aromat se pun peste orice friptură sau legume natur,pentru a frăgezi şi a oferi o aromă deosebită

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu