vineri, 10 decembrie 2010

Ciorbă ardelenească din piept de porc

Ingrediente:
Piept de porc afumat -800g.
Albitură -250g.
Morcov -200g.
Ceapă -100g.
Orez -100g.
Varză acră 500g.
Smântână 200ml.
Ouă -3 buc
Oţet de mere -50ml.
Mirodenii: sare, piper boabe, tarhon.

Operaţii pregătitoare:
Pieptul de porc se decupează în cubuleţe.
Cepa se taie fin.
Morcovul şi albitura se taie în patru.
Varza acră se desărează, se taie în şuviţe mai groase.

Tehnologie:
Piptul de porc se pune la fiert cu 4 litri de apă. Dpă primul clocot se spumuieşte.
Se adaugă ceapa, morcovii, albitura, sarea şi boabele de piper.
După ce clocoteşte un sfert de ceas, se adaugă varza acră şi orezul.
Se mai fierb împreună un sfert de ceas.
Separat se amestecă ouăle cu smântâna şi oţetul.
În ciorba trasă de pe foc şi uşor răcită se toarnă acest mixaj, amestecând încontinu.
Se pune tarhonul tocat şi se serveşte.
Se poate orna cu pătrunjel verde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu