vineri, 10 decembrie 2010

Mâncărică de linte

Ingrediente:
Linte -500g.
Ceapă -200g.
Usturoi- 1 căpăţână mare
Smântână 100 ml.
Făină 100g.
Muştar -2 linguri
Oţet -50ml.
Mirodenii: Sare, piper, foi de dafin.

Operaţii pregătitoare:
Lintea se alege, se spală.
Ceapa se taie fin.

Tehnologie:
Se fierbe lintea şi usturoiul întreg în apă cu sare cât cuprinde, timp de 30 de minute, se trage de pe foc se lasă la umflat.
Căpăţâna de usturoi se scoate din zeamă şi se aruncă.
Ceapa se căleşte, preferabil cu ulei puţin.
Se adaugă făina să se rumenească puţin.
Se stinge cu zeama de la linte, se adaugă dafinul, muştarul, oţetul şi smântâna.
Se mai dă un clocot scurt apoi se toarnă peste linte.
Se potriveşte din sare şi piper şi se mai clocoteşte puţin.
Se serveşte cu crutoane de pâine şi pătrunjel verde tocat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu