vineri, 10 decembrie 2010

Rulada de porc

Ingrediente pentru 8 portii:

Carne de porc (pulpă sau cotlet) -1 kg.
Pastă de mititei -400g.
Pătrunjel verde -1 legătură
Unt topit -200g.
Mirodenii: sare, piper, cimbru, boia, rozmarin

Tehnologie

Carnea de porc se tranşează în porţii de 100-120g. ca pentru şniţel.  Se bat porţiile cu ciocanul de carne şi se ung cu untul topit. Se întinde deasupra pasta de mititei şi un strat de pătrunjel tocat fin. Se rulează ca pentru ruladă şi se încheie cu scobitori. Se ung din nou cu unt topit şi se condimentează cu toate mirodeniile.
Se frig la foc iute pe grătar, sau la tigaie în unt.
Se scot scobitorile la final şi se taie rulada oblic.
Are un aspect apetisant prin contrastul de culori dintre carne, pasta de mici şi verdeaţă, iar aroma este deosebită. Se serveşte cu diverse garnituri şi salată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu