Ingrediente:
Macrouri 5 buc.
Morcov 500 g.
Ceapă 500g.
Măsline dezosate 200g.
Lămâi 4 bucăţi
Ulei 200ml.
Vin roşu demisec 500ml.
Oţet de mere 300ml.
Mirodenii: sare, piper boabe, cuişoare, scorţişoară, dafin, măghiran, cimbru
Preparare:
Se prepara o marinată din legumele tăiate julien, măsline, adăugănd mirodenii şi condimente după gust. Marinata se lasă la fiet la foc moderat timp de o oră.
Macrourile se curăţă, se spală scurt sub jet de apă rece şi se scot fileurile, 10 bucăţi. Se ung cu ulei pe interior, se presară cu sare, piper măcinat şi se rulează de la coadă spre cap. Ele vor sta rulate la rece în timp ce marinata fierbe, pentru a se relaxa fibra peştelui.
După o oră, se scot din marinată legume pentru umplut rulourile. Fileurile trebuie umplute cu cantităţi nu prea mari, pentru a nu diminua gustul peştelui. Se rulează fileurile umplute, se fixează cu scobitori şi se aşează într-un vas adânc, peste care se toarnă marinata clocotită. Se mai adaugă două lămâi tăiate felii, se acoperă vasul cât mai ermetic posibil şi se lasă pentru marinare 24 de ore.
Rulourile se servesc reci, însoţite de legumele din marinată, decorate cu felii de lămâie şi asezonate cu hrean oţetit, sau cremă de hrean cu smântână.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu