miercuri, 15 decembrie 2010

Salată de tăiţei

Salată de tăiţei (NUDELN SALADE) pentru 10 porţii

Ingrediente:
Paste făinoase (fusilli sau rigatone) 800 g.
Mazăre din conservă, congelată sau în stare proaspătă 400g.
Castraveţi în oţet  400g.
Ciuperci din conservă sau în stare proaspătă 400g.
Crenvurst de vită 200g.
Şuncă de porc afumată 200g.
Salată verde 1 buc.
Maioneză din 2 gălbenuşuri, 300 ml. ulei, 2 linguri muştar iute, zeama de la jumătate de lămâie
Smântână grasă 300ml.
Sare, piper alb, tarhon, pătrunjel verde
Preparare:
Pastele se fierb al dente, se aburesc, se storc, se aşază într-un vas încăpător.
Se adaugă mazărea blanşată, crenvurştii opăriţi şi tăiaţi rondele, şunca tăiată fideluţă, ciupercile crude tăiate julien, salata verde tăiată fideluţă. Se asezonează cu sare, piper, şi pătrunjel tocat. Peste conţinut se toarnă un sos obţinut din maioneza amestecată cu smântâna şi tarhonul (de preferat tarhon din oţet). Se mixează bine compoziţia şi se lasă la odihnit în refrigerator cel puţin 2 ore. Se serveşte pe foi de salată verde, decorată cu gogoşar din oţet, castravete proaspăt şi eventual ridichi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu