miercuri, 15 decembrie 2010

Supă de nuntă

Supă de nuntă

Ingrediente:
500 g. ficăţei de pasăre (preferabil gâscă sau pui)
Pâine uscată 200g.
Ouă 13 buc.
Supă din extract de vită
Pătrunjel verde 2 legături
Sare, piper

Preparare:
Ficăţeii se trag la tigaie şi se prăjesc pe jumătate. Se lasă la odihnit apoi se dau prin maşina de tocat sau robotul de bucătărie împreună cu pâinea înmuiată şi stoarsă în puţină supă.
Din această tocătură cu adaos de 3 ouă şi o legătură de verdeaţă tocată fin se frământă o pastă vârtoasă. Dacă pasta este prea moale, mai adaăugaţi puţin pesmet uscat.
Se pune la fiert o oală cu 2 litri de apă cu sare. Cu două linguriţe se formează din pasta de ficat găluşte mici care se pun la fiert. Apa nu trebuie să clocotească tare. Ci doar superficial. Când găluştele se ridică la suprafaţă, se scot şi se lasă la odihnit pe o farfurie.
În momentul servirii, se foloseşte o farfurie fierbinte. În ea se sparge cu grijă un ou ca să nu se împrăştie, se adaugă 4-5 găluşte şi se toarnă foarte încet supă clocotită pe buza farfuriei. În jumătate de minut oul se va închega. Se presară cu pătrunjel verde tocat fin. Poate fi ornată şi cu puţină boia dulce.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu