miercuri, 15 decembrie 2010

Supă în 3 culori:

Supă în 3 culori:

Ingrediente
Sfeclă roşie 1 kg.
Spanac 1 kg.
Rădăcini de pătrunjel 1 kg
Extract de carne 100ml.
Usturoi 1 căpăţănă
Hrean ras 50g.
Smântână 200 ml.
Lâmâie 1 buc.
Pătrunjel verde 1 legătură
Sare, piper, cimbru, dafin, boabe de muştar sau muştar cu hrean

Preparare:
Toate legumele se curăţă şi se pun la fiert separat, fiecare într-un vas cu apă, sare şi piper boabe. La pătrunjel se adaugă şi 2, 3 foi de dafin. La sfeclă se adaugă boabe de muştar sau muştar. Se lasă să fiarbă îndelung, pentru a se înmuia bine. O dată fierte se scot din lichid şi se lasă la răcit. Apoi se pasează fiecare, preferabil cu blenderul pentru a obţine o pastă vâscoasă.
În sfecla roşie se adaugă usturoi, hrean şi se diluează cu supă pâna la consisteţa unui aluat de clătite.
În spanac se adaugă pătrunjel,  şi suc de lămâie pentru gust acrişor
În pătrunjel se adaugă smântână.
Toate trei cremele trebuie să aibă aceeaşi consistenţă (aluat de clătite)
Fierbinţi, cele trei supe se toarnă în farfurie în aşa fel încât să nu se combine, pentru a obţine trei pete de culoare, fiecare cu altă aromă. Cu o furculiţă se pot trasa linii de îmbinare, astfel să dea impresia că în farfurie a avut loc o furtună. Se ornează cu câteva frunze de pătrunjel verde

2 comentarii:

  1. Interesanta idee, pacat ca nu aveti si fotografii , santeti foarte creativ , va mai vizitez!

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Mandala, daca mergi la Uica Mihai pe Youtube, gasesti acolo un videoclip numit gatind cu cei mai cuminti.Acolo fac supa in trei culori cu copii de la o gradinita din Timmisoara

    RăspundețiȘtergere