vineri, 25 februarie 2011

Pastă de arahide şi susan

Pastă de arahide şi susan

Ingrediente
Arahide 250g.
Susan 100g.
Ulei 150ml.
Condimente: sare, piper,boia de ardei dulce, cimbru, usturoi

Preparare:
Susanul se prăjeşte foarte puţin în tigaie pentru a prinde aromă.
Arahidele se stropesc cu puţin ulei şi se prăjesc în tava, la cuptor.
Se pun cele două feluri de seminţe în robotul de bucătărie, împreună cu toate condimentele şi se mixează la viteza maximă. Treptat se adaugă uleiul. Trebuie să obţineţi o cremă destul de groasă în genul maionezei, care mai poate fi stropită cu apă ca să lege bine.
Se depozitează la rece în borcane şi se foloseşte la ungerea tartinelor. Poate fi consumată şi ca atare cu pâine neagră şi murături diverse.

Un comentariu:

  1. Cam aceeasi metoda folosesc si eu la fabricarea untului de arahide!

    RăspundețiȘtergere