marți, 3 mai 2011

Supă de roşii în stil ţărănesc (8 porţii)

INGREDIENTE:
Franzelă albă veche de o zi: 4 felii
Morcov, 2 buc.
Pătrunjel rădăcină, 1 buc.
Păstârnac, 1/2 buc.
Ţelină, 1/4 bucată
Roşii 1,5 kg.
Ulei, 200 ml.
Usturoi, 5 căţei mari
Pătrunjel verde, 1 leg.
Smântână 200 ml.
Condimente: sare, piper boabe, dafin, cimbru

PREPARARE:

Prăjiţi feliile de franzelă în ulei pâna se rumenesc uniform.
Se lasa la scurs pe un şervet absorbant.
Roşiile se dau pe razatoarea cu ochiuri mari.
Ţelina,morcovii, patrunjelul şi pastârnacul se toacă foarte fin.
Usturoiul se bate în piuliţa de lemn şi se diluează cu o lingură de ulei şi una de oţet.
Într-o oală de 5 litri se pun rădăcinoasele la călit cu 50 g. de ulei. Spre final se adaugă usturoiul, pâinea prăjită dată pe răzătoare şi pulpa de roşii rase. Şe amestecă încontinuu timp de 3-4 minute la foc foarte iute, apoi se stinge călitura cu 3 litri de apă clocotită.
Se lasă la fiert timp de 15 minute, adăugând crenguţa de cimbru, foile de dafin şi boabe de piper. Se sărează după gust.
Când fiertura se omogenizează este trasă de pe foc, se lasă la răcit până ajunge la 70-80 grade Celsius şi se pasează printr-un sib de bucătărie.
Se serveşte fierbinte cu adaos de smântână acidifiată şi ornată cu crutoane de pâine ori felii de ou fiert, presărată deasupra cu pătrunjel verde tocat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu