marți, 3 mai 2011

Supă de roşii cu găluşte de gris

INGREDINETE:
Roşii 2 kg.
Supă de pui din carcase 1/2 litru
Aluat din gris pentru găluşte 400g.
Condimente: sare, piper boabe, dafin, oregano.

PPREPARARE:
Roşiile se rup cu mâna în bucăţi şi se pun să fiarbă în 3 litri de apă cu sare, boabe de piper şi foi de dafin.
Se pasează şi se strecoară roşiile fierte pentru a separa seminţele şi pieliţele. La lichidul obţinut se adaugă jumătate de litru de supă de pui degresată. Se pune lichidul la fiert, se condimentează cu oregano şi puţin oţet balsamic, zahăr şi o lingură de miere. Se lasă la clocotit timp de 10 minute. Se frământă un aluat pentru găluşte de gris (vezi reţeta la Eticheta Aluaturi) şi cu marginea lingurii se rup găluşte mici care se pun la fiert. Se lasă oala acoperită să clocotească foarte încet la foc moale. La final se opreşte focul se toarnă o jumătate de cană de apă rece şi se lasă găluştele la umflat 15 minute. Se serveşte fierbinte presărată cu ţelină verde şi pătrunjel verde tocate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu