marți, 3 mai 2011

Supă de roşii rafinată

Ingrediente:
Roşii 2 kg.
Smântână 250ml.
Costiţă afumată (pancetta) 400g.
Crutoane de pâine prăjite în unt la tigaie.
Condimente: sare, piper, dafin

Preparare:

Roşiile se crestează pe parte dorsală în formă de cruce, se cufundă pentru 10 secunde în apă clocotită, apoi se transferă într-un vas cu apă cu gheaţă. Astfel, prin blanşare, pieliţa lor se îndepărtează fără efort.
Se taie roşiile în sferturi şi se curăţă de seminţe. Pulpa astfel obţinută se trece prin maşina de tocat ori se piurează cu blenderul. Trebuie să obţinem o masă compactă şi omogenă.
Se pune pe foc la foc moale o soteuză cu 250 ml. de smântână proaspătă şi în momentul în care începe să fiarbă se adaugă pulpa de roşii, sare, piper şi cele două foi de dafin. Amestecându-se mereu, se clocoteşte compoziţia trei minute apoi se trage de pe foc şi se amestec în continuare. Se îndepărtează frunzele de dafin şi se serveşte  supa- cremă în boluri fierbinţi. Deasupra se aşează feliuţele de costiţă afumată care au fost prăjite în prealabil şi crutoane de păine, care au fost rumenite în unt. Se mai poate adăuga smântână şi verdeată tocată fin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu