marți, 3 mai 2011

Supă de roşii ca în Banat.

Ingrediente:
Roşii 2 kg.
Legume rădăcinoase (morcov, pătrunjel) o legătură bună
O ceapă mare, curăţată de foi.
Mirodenii: sare, piper, zahăr, dafin, cimbru, cuişoare

Preparare

Tăiţeii de casă (veri reţeta la categoria aluaturi)se fierb timp de trei minute în apă clocotită cu sare şi ulei, apoi se lasă la umflat în vasul în care au fiert, adăugând  o cană de apă rece, pentru a stopa fierberea.
Între timp se pune la fiert o oală de trei litri plină pe jumătate cu apă, în care se clocotesc pentru un sfert de ceas legumele rădăcinoase şi verdeaţa, legate împreună cu sfoară şi ceapa întreagă în care au fost înfipte trei cuişoare.
Se îndepărtează legumele şi se toarnă un litru de bulion de casă, două linguri de untură de pui obţinută prin fierberea carcaselor pentru supă, foi de dafin, cimbru, busuioc uscat, sare, zahăr şi piper boabe. Se mai fierbe conţinutul aproximativ 5 minute având grijă să nu dea pe dinafară, deoarece bulionul are tendinţa să expansioneze. Se trage oala de pe foc, se adaugă tăiţeii bine scurşi şi se serveşte cu pătrunjel verde presărat deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu