duminică, 19 iunie 2011

Arici din cartofi

Ingrediente pentru 6 portii:

  • Cartofi 1 kg.
  • Caşcaval 250g.
  • Smântână 200ml.
  • Unt 100g.
  • Pătrunjel verde 1 leg.
  • Condimente: sare, piper.

Mod de preparare:

Cartofii se fierb în coajă doar pe jumătate.
Se curăţă de coajă se taie în două pe lung şi cu furculiţa se fac pe suprafaţă dăre ce imită spinarea ariciului.
Un vas termorezistent se unge cu unt, se aşează cartofii şi se presară cu caşcaval ras şi smântână. Se asezonează cu sare şi piper ţi se coace la foc iute timp de 15 minute.
Se consumă ca atare sau garnitură.

Secrete culinare:

Cartofii să fie albi şi mari
Smântâna lichidă, nefermentată

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu