duminică, 19 iunie 2011

Varză acră la cuptor

Ingrediente pentru 10 portii:

  • Varză acră 1,5 kg
  • Cartofi 1kg
  • Costiţă afumată 300g.
  • Untură de porc 100g.
  • Vin alb sec 200ml
  • Mirodenii:sare, piper, dafin, cimbru, chimion.

Mod de preparare:

Varza se pune la desărat, se stoarce bine de apă, se taie fideluţă şi se căleşte pe jumătate în untură.
Cartofii se fierb în coajă doar pe jumătate, în apă cu sare şi chimion, se curăţă, se taie rondele.
Costiţa se tranşează în careuri, se prăjeşte uşor în untură.
Într-un vas termorezistent se aşează varza călită, cartofii şi costiţa. Se amestecă vinul cu toate mirodeniile şi cu untura rămasă de la costiţă şi se toarnă peste compoziţie.
Se dă la cuptor 30 de minute.
Se serveşte cu smântână alături.

Secrete culinare:

Secretul este untura de porc, care împrumută toate aromele de la varză şi costiţa afumată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu