duminică, 19 iunie 2011

Supă de iarnă

Ingrediente pentru 6 portii:

  • Costiţă de porc afumată 400g.
  • Legume Pikles marinate 1 borcan de 800ml.
  • Smântână 250ml.
  • Condimente:sare piper, leuştean, uscat

Mod de preparare:

Costiţa se taie felii groase de 5 mm.
Se rumeneşte în tigaie si când are crustă, se toarnă borcanul de Pikles peste.
Se lasă să fiarbă 20 de minute.
Se trage la o parte, se încorporează cu grijă smântâna ca să nu se taie fiindcă lichidul de la Pikles e acru.
Se mai drege din sare şi piper.
Se presară leuşteanul uscat şi se lasă să aburească sub capac un sfert de ceas.
Se serveşte

Secrete culinare:

Pikles sunt legume diverse foarte picante, marinate în oţet aromatic. Pot fi găsite la Supermarket. Ele conţin o gamă întreagă de condimente, aşa că nu mai e nevoie să adăugăm altele.
Prin fierbere, tăria din oţet dispare rămânând doar aroma. este foarte gustoasă şi hrănitoare, merge bine la mahmureală.

Un comentariu:

  1. La asa retete totusi lipseste ceva,pozele!!!!mare pacat ca tare mi-ar fi placut sa le vad :-)))eu incerc sa le vad cu cel de-al treilea ochi,cel al mintii:-)))

    RăspundețiȘtergere