Ingrediente pentru 6 portii:
- Costiţă de porc afumată 400g.
- Legume Pikles marinate 1 borcan de 800ml.
- Smântână 250ml.
- Condimente:sare piper, leuştean, uscat
Mod de preparare:
Costiţa se taie felii groase de 5 mm.
Se rumeneşte în tigaie si când are crustă, se toarnă borcanul de Pikles peste.
Se lasă să fiarbă 20 de minute.
Se trage la o parte, se încorporează cu grijă smântâna ca să nu se taie fiindcă lichidul de la Pikles e acru.
Se mai drege din sare şi piper.
Se presară leuşteanul uscat şi se lasă să aburească sub capac un sfert de ceas.
Se serveşte
Se rumeneşte în tigaie si când are crustă, se toarnă borcanul de Pikles peste.
Se lasă să fiarbă 20 de minute.
Se trage la o parte, se încorporează cu grijă smântâna ca să nu se taie fiindcă lichidul de la Pikles e acru.
Se mai drege din sare şi piper.
Se presară leuşteanul uscat şi se lasă să aburească sub capac un sfert de ceas.
Se serveşte
Secrete culinare:
Pikles sunt legume diverse foarte picante, marinate în oţet aromatic. Pot fi găsite la Supermarket. Ele conţin o gamă întreagă de condimente, aşa că nu mai e nevoie să adăugăm altele.
Prin fierbere, tăria din oţet dispare rămânând doar aroma. este foarte gustoasă şi hrănitoare, merge bine la mahmureală.
Prin fierbere, tăria din oţet dispare rămânând doar aroma. este foarte gustoasă şi hrănitoare, merge bine la mahmureală.
La asa retete totusi lipseste ceva,pozele!!!!mare pacat ca tare mi-ar fi placut sa le vad :-)))eu incerc sa le vad cu cel de-al treilea ochi,cel al mintii:-)))
RăspundețiȘtergere