miercuri, 22 februarie 2012

Gaspacho

Ingrediente:

o ceapă mică dulce, un ardei mare roşu, un ardei capia verde, 5-6 roşii, un castravete, 2-3 căţei de usturoi, 3-4 felii de pâine, oţet de vin alb, sare, ulei.

Mod de preparare:

Toate legumele se curaţă şi se taie bucăti (nu contează mărimea). Pâinea se pune în puţină apă rece, să se înmoaie uşor. Se amestecă toate ingredientele în mixer, pâna se face o pastă ca o maioneză. Dacă nu aveţi mixer, merge şi maşina de carne cu sită fină şi treceţi compoziţia de două ori. Se potriveşte de ulei, sare şi oţet după gust. Se adaugă apoi apă rece (de la gheaţă) treptat, potrivind-o de subţire. Pentru cine vrea o supă mai fină, o poate trece prin sită. Se lasă câteva ore să se macereze . Se poate servi ca aperitiv. Încălzit este un sos perfect pentru fripturile de pasăre, pilafuri şi pireuri. Bine diluat cu adaos de vin alb şi cu multă gheaţă, este o băutură răcoritoare şi energizantă perfectă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu