cafeform plus

miercuri, 22 februarie 2012

Paella

Ingrediente :

100g, ulei (preferabil de măsline), 5 căţei de usturoi, 2 pulpe de pui, 2 ardei graşi, 2 ardei iuţi, 200 g. fructe de mare (găsiţi la supermarket ) 300g. orez, 2-3 roşii zemoase, şofran, sare, piper, pătrunjel verde şi coriandru.

Mod de preparare :

Se foloseşte o tigaie cu diametrul mare sau o cratiţă nu prea înaltă, în aşa fel încât stratul de paella să nu depăşească cinci centimetri în înălţime. În uleiul încins se prăjesc căţeii de usturoi întregi până se înegresc, apoi se scot cu paleta şi se aruncă. Pulpele de pui tăiate fiecare în 5-6 bucăţi se rumenesc în uleiul rămas, se adaugă ardeii curăţaţi de seminţe şi tăiaţiPublicaţi postare fin. După 3-4 minute se adaugă roşiile făcute pastă cu un mixer sau zdrobire într- un mojar, şi se călesc puţin. Se adaugă orezul în compoziţie şi pentru fiecare pahar de orez (e bine să măsuraţi ) se toarnă 3 pahare de apă. Avem nevoie de un orez decorticat, cu bobul lung, preferabil de Java, care nu devine păstos. După zece minute se adaugă fructele de mare, sarea, şofranul, pătrunjelul şi coriandrul tocate fin. Se fierbe în continuare până ce orezul s-a umflat absorbind toată apa, La servire se presară pătrunjel verde. Merge bine cu salate de crudităţi, la care un vin roşu demisec e numai potrivit.

În unele zone ale spaniei la paella se adaugă felurite rădăcinoase, praz verde, măsline dezosate, cârnaţi şi peşte afumat, caz în care se adaugă scorţişoară printre mirodenii. Paella este o mâncare veche, din vremea imperiului roman, hrana de bază a legionarilor care au cucerit europa şi asia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu