Ingrediente i:
- Ingredientele se folosesc in cantitati variate dupa necesitate si imprejurari
- Ouă
- Smântână
- Lapte fiert
- Cârnat afumat
- Şuncă
- Costiţă
- Ciupercuţe
- Caşcaval
- Brânză telemea
- Castraveţi acri
- Gogoşari marinaţi
- Diverse legume crude (roşii, castraveţi, ţelină rădăcină rasă, ridichi etc.)
- Măsline
- Pătrunjel verde
- Ţelină verde
- Condimente diverse în funcţie de inspiraţie
- Diverse sosuri în funcţie de inspiraţie
Mod de preparare:
Ouăle se separă în două castroane.
Albuşurile se bat lejer cu sare şi puţină smântână
Gălbenuşurile se freacă cu puţin lapte, cu sare, piper şi boia.
Se prăjesc mai multe omlete din albuş şi din gălbenuş
Mezelurile se taie foarte mărunt şi se prăjesc lejer la tigaie
Ciupercile bine spălate se taie lamele fine şi se sotează în unt
Caşcavalul şi telemeaua se dau pe răzătoare
Măslinele se dezosează şi se taie rondele
Murăturile şi legumele se taie fin în diverse forme, ori se rad.
O dată componentele pregătite se face un turn de omlete alternând una de albuş una de gălbenuş, cu diverse umpluturi şi sosuri între ele.
Exemplu:
Alebu, costiţă şi ketchup, gălbenuş, caşcaval şi sos de smântână, albuş, ciupercuţe şi ţelină rasă, gălbenuş, castraveţi acrii, cârnat afumat, albuş, costiţă, muştar, telemea, gălbenuş, rondele de ceapă şi mixtură de mezeluri plus maioneză şi aşa mai departe.
Trebuie să obţineţi un turn înalt care se taie în felii şi se serveşte cu adaos de sos şi salate de murături lângă.
Albuşurile se bat lejer cu sare şi puţină smântână
Gălbenuşurile se freacă cu puţin lapte, cu sare, piper şi boia.
Se prăjesc mai multe omlete din albuş şi din gălbenuş
Mezelurile se taie foarte mărunt şi se prăjesc lejer la tigaie
Ciupercile bine spălate se taie lamele fine şi se sotează în unt
Caşcavalul şi telemeaua se dau pe răzătoare
Măslinele se dezosează şi se taie rondele
Murăturile şi legumele se taie fin în diverse forme, ori se rad.
O dată componentele pregătite se face un turn de omlete alternând una de albuş una de gălbenuş, cu diverse umpluturi şi sosuri între ele.
Exemplu:
Alebu, costiţă şi ketchup, gălbenuş, caşcaval şi sos de smântână, albuş, ciupercuţe şi ţelină rasă, gălbenuş, castraveţi acrii, cârnat afumat, albuş, costiţă, muştar, telemea, gălbenuş, rondele de ceapă şi mixtură de mezeluri plus maioneză şi aşa mai departe.
Trebuie să obţineţi un turn înalt care se taie în felii şi se serveşte cu adaos de sos şi salate de murături lângă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu