miercuri, 22 februarie 2012

Sos Madeira

Ingrediente:

Oase de vită cu măduvă şi cartilagii 500g, 2 morcovi, 1 ceapă, 1 pătrunjel rădăcină, 4-5 tomate, ulei de măsline 50g, făină albă 50g. vin alb sec 50 ml, vin Madeira 100g.

Mod de preparare:

Oasele de vită se pun într- o tavă şi se dau la cuptor la foc iute timp de 10 minute. Se adaugă ceapa şi rădăcinoasele tăiate sferturi, un pahar de apă (200 ml) şi se lasă la cuptor până ce apa aproape a secat. Ingredientele din tavă se mută într-o oală încăpătoare, se acoperă cu apă şi se fierb la foc încet un ceas. Separat se face un rântaş din făină albă şi ulei peste care se toarnă supa obţinută împreună cu legumele pasate, roşiile făcute bulion şi cele două sorturi de vin. Se condimentează cu dafin, sare, piper roşu şi se mai fierbe până sosul are o consistenţă potrivită. Este ideal pentru carne afumată fiartă, rasol de vită, limbă, omlete şi ouă fierte. Se foloseşte şi drept baiţ la prepararea fripturilor la cuptor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu