miercuri, 22 februarie 2012

Supă de salată verde

Ingrediente:
50g unt
50g.ulei
100g. făină albă
2l. supă de oase
2 căpăţâni de salată verde
2 ouă
100ml. smântână
1leg. pătrunjel verde, 1 leg. ţelină verde
Mirodenii: sare, piper alb, fulgi de ardei iute ori ardei iute proaspăt ori marinat

Prepapare
Căliţi făina în uleiul amestecat cu unt să se rumenească puţin.
Adăugaţi jumătate din legăturile de pătrunjel şi ţelină tocate mai mare,turnaţi supa de oase, clocotiţi câteva minute. Adăugaţi salata verde curăţată şi spălată în mai multe ape, tăiată fâşii pe tocător.
Se opreşte focul se lasă la înăbuşit cinci minute supt capac.
Ouăle se bat împreună cu smântâna, mirodeniile şi ardeiul iute tocat fin, se adaugă în supă omogenizândbine.
Se serveşte fierbinte, presărată cu verdeţurile tocate, crutoane de pâine ori caşcaval ras.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu